ĐỀ 6 I. Choose odd one out:

VII. Answer the questions

Đáp án

I. Choose odd one out:

1. D 2. A

II. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. D

2. C 3. C

III. Fill in the blank with suitable words:

1. doing -reading 2. knife

3. fall

4. shouldn’t 5. climbing

IV. Choose the best answer A, B, C or D 1. C

2. B 3. D 4. A 5. D 6. D 7. A 8. B

VI. Write in full sentences from the given words:

1. How many classmates are there in your class?

2. I learn English grammar by reading carefully the grammar rules 3. Could you show me the way to the nearest station, please?

4. What color is your new house?

VII. Answer the questions:

1. I visited my grandparents 2. It’s sunny

3. It’s about two kilometers

ĐỀ 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. A. bean B. tea C. wear D. pea

2. A. skip B. picnic C. tennis D. pastime 3. A. gram B. packet C. cake D. can II. Choose the odd one out:

1. A. face B. eye C. month D. leg

2. A. sing B. song C. draw D. read III. Look at the pictures and write

IV. Put a correct preposition in each blank

1. Lan is standing near the store and she is waiting _______the bus 2. I agree _____you about that

3. I have English _____Wednesday and Friday 4. Look ____the picture _____ the wall, please!

1. My father is a(n) _______

2. The little boy is _____________ at the moment

3. Would you like a(n) __________?

4. Those are his ________

5. My brother can _________

5. My father works for a company _____Monday _______ Friday V. Choose the best answer A, B, C or D

1. Quan is in the bed and feels very hot. He has _________

A. backache B. fever C. toothache D. stomachache

2. That is Kien. He is a _______

A. engineer B. doctors C. teachers D. student

3. My father and my mother _____ in the living room

A. Your B. You C. Yours D. Be

5. I go skating ______ a week A. One

B. Two C. Twice D. Second

VI. Read the passage and answer the question A. Is

B. Are C. Am D. Isn ’ t

4. How many people are there in ______family?

Next month, Quan and his friends are going to Ha Long Bay. They are going to travel by bus. They are going to stay in a hotel and have seafood there. They are going to swim and takes photos. Furthermore, they are going to buy some

souvenirs for their families and friends.

1. When are Quan and his friends going to go?

_____________________________

__

2. Where are they going to go?

_______________________________ 3. How are they going to travel? _______________________________ 4.

Are they going to stay in a house?

_______________________________

5. Who are they going to buy some souvenirs for?

_______________________________

VII. Reorder the words to have correct sentences:

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. C

2. D

1. here/ far/ is/ How/ it/ from/?

2. What/ your/ brother/ do/ does/ the/ spring/ in/?

3. you/ What/ doing/ are/ stove/ with/ the/ ? 4. going/ I ’ m/ food/ cook/ to/ some/.

5. any/ street/ There/ the/ aren ’ t/ on/ trees.

3. C

II. Choose the odd one out:

1. C 2. B

III. Look at the pictures and write 1. Fireman

2. Climbing the tree

1. For 2. With 3. On 4. At -on 5. From - to

V. Choose the best answer A, B, C or D 1. B

2. D 3. B 4. A 5. C

VI. Read the passage and answer the question

1. Next month, Quan and his friends are going to go.

2. They are going to Ha Long Bay 3. They are going to travel by bus.

4. No, they aren’t

5. They are going to buy some souvenirs for their families and friends.

3. Ice-cream 4. Shoes 5. Drive a car

IV. Put a correct preposition in each blank

VII. Reorder the words to have correct sentences:

1. How far is it from here?

2. What does your brother do in the spring?

3. What are you doing with the stove?

4. I’m going to cook some food 5. There aren’t any trees on the street

ĐỀ 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. A. minibus B. uncle C. summer D. usually

2. A. finally B. winter C. spring D. bring 3. A. beach B. pea C. idea D. tea

II. Find the odd one out:

1. A. get up B. go to school C. have dinner D. thirty-three 2. A. blouse B. shoes C. jeans D. zoo

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. I want to be a singer _____ I like music A. so

B. because C. that D. about

2. He was born _____ Sep 12th 1990 A. from

B. at C. on w ưi

4. She _____ a banana A. wants

B. want C. to want D. wantes

5. What is it? It is ________

A. eraser B. an eraser C. erasers D. a eraser

6. Are you free _____ the evening? Yes, I am A. in

B. on C. at D. to

7. She is going to ____ to music tonight.

A. listen B. listening C. play D. playing

A. What B. Why C. How D. What

10. They _____ swimming last Sunday.

A. go B. going C. went D. goes

IV. Complete the sentence with the words in the box:

would visit think holiday where

1. What do you _____ of Hue Imperial city?

2. _______ you like to visit Cuc Phuong National Park?

3. My family will have a ______ in Ho Chi Minh city?

4. _____ is the post office, please?

5. Which place would you like to _____, Mot Cot Pagoda or Mieu Ba Pagoda?

V. Look at the picture and reorder letters to make a correct word

1. GOAPAD YSMTRO 3. RSCUCI

4. SEUTTA 5. BIRGDE 6. EVTGETBLEA VI. Read the passage and decide T (true) or F (false)

Next Sunday is a holiday. I’m going to somewhere with my family. My father likes to go to Vung Tau. He thinks the weather is cool and it’s good for our health, but my mother doesn’t want to go anywhere. She wants to stay at home. My sister wants to visit Da Lat but my brother likes to go to Dam Sen Park.

T/ F 1. Next Sunday is a holiday

2. His father likes to visit Vung Tau 3. His mother likes to stay at home

4. My sister wants to go to Dam Sen Park 5. My brother wants to visit Da Lat

VII. Reorder the words to have correct sentences:

1. park./ and/ riding/ her/ Mai/ in/ the/ friends/ are/ bikes 2. can/ How/ get/ to/ I/ the/ museum/ ?

3. places/ Which/ in/ you/ would/ to/ like/ visit/ Quang Ngai/ ? - The end-

II. Find the odd one out:

1. D 2. D

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. B 2. C 3. D 4. A 5. B 6. A 7. A 8. A 9. C 10. C

IV. Complete the sentence with the words in the box:

1. Think 2. Would 3. Holiday 4. Where

I. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. D

2. A 3. C

5. Visit

VI. Read the passage and decide T (true) or F (false) 1. T

2. T 3. T 4. F 5. F

VII. Reorder the words to have correct sentences:

1. Mai and her friends are riding bikes in the park 2. How can I get to the museum?

3. Which places do you want to visit in Quang Ngai?

ĐỀ 8

In document Đề cương Học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm 2022 chi tiết nhất (Page 31-42)

Related documents