• Không có kết quả nào được tìm thấy

Finish each sentence in such a way that it means exactly the same as the one printed before it

14. It is thought that the prisoner escaped by climbing over the wall.

A.The prisoner is thought to escape by climbing over the wall B. The prisoner is thought to be escaped by climbing over the wall C. The prisoner is thought to have escaped by climbing over the wall.

15. John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith is a farmer which I bought his land.

B. John Smith is a farmer whose land I bought.

C. John Smith is a farmer who I bought his land.

16. My father watches the news on TV every evening.

A. It is my father that watches the news on TV every evening.

B. It is the news that my father watches on TV every morning.

C. It is every morning that my father watches the news on TV.

Choose the best part (A, B, C or D) to complete the sentence.

17.A / an ____ is a person who is trained for traveling in a spacecraft.

A. astronaut B. scientist

C. engineer D. technician

18.Your parents are living over one thousand kilometers away from you, __________?

A. do they

B. are they

C. aren’t they D. don’t they

19. Hue helped me a lot with my study last semester.

A. It was Hue that helped me a lot with my study last semester.

B. It was Hue that has helped me a lot with my study last semester.

C. It was Hue that had helped me a lot with my study last semester.

D. It was Hue that was helped me a lot with my study last semester.

20. It was in 1875 __________ joined the staff of the astronomical observatory at Harvard University.

A. Anna Winlock, who B. that Anna Winlock C. as Anna Winlock

D. Anna Winlock then

21. These ideas have now been completely discarded.

Which word has the CLOSEST meaning to the underlined word.

A. come up with B. got rid of C. put forward D. put into practice

22. How many athletes took part _________ the 2006 Asian games?

A. in B. for C. at D. on

23. This is Mrs. Green, _________ son is my student A. who

B.whose C. that D. they

24. This firm, ____ employs five hundred people, makes video recorders.

A. that B. which C. who D. whom

25. Historian Barbara Tuchman was the first woman ______ president of the Academy of Arts and Sciences.

A. whose election as B. to elect C. was elected

D. to be elected

26. Nobody helps me to send this document to my office, _____?

A. does he

B. do they C. don’t they D. doesn’t she

27..Lisa has been able to play the flute since she was six, ____?

A. can’t she

B. isn’t she C. wasn’t he D. hasn’t she

28. A:“ How are you doing, buddy?”. B: “………….”

A. I’m reading book B. I’m good.Thanks C. I’m riding a bike D.I’m watching film

Read the passage and fill in each gap with a correct word.

Plants supply man with food, clothing, and shelter - his most important needs. Many of our most useful medicines are also made from (29)... . In addition, plants

(30)...beauty and pleasure to our lives. Most people enjoy the smell of flowers, the sight of a waving grain field, and the quiet of a forest. (31)..., not all plants are useful to man. Weeds that grow in fields and gardens choke off useful plants. Tiny bits of pollen from certain plants cause (32)...diseases as asthma and hay fever. Other plants destroy millions of .dollars worth of crops yearly.

29.

A. plants B. platation C. planting D. planted 30.

A. cause B. send C. add D. bring 31.

A. Although B. Therefore C. However D. Moreover 32.

A. the B. any C. same D. such

Supply the correct word form.

33. Bob only collects stamps from……….. envelopesDISCARD 34. John is very………. in reading comics.INTEREST 35. We use solar energy for our……….. lifeDAY

ĐÁP ÁN I.

1A 2D 3D 4D 5A II.

6F 7T 8T 9T 10T III.

11B 12B 13A IV.

14C 15B 16B V.

17A 18C 19A 20B 21B 22A 23B 24B 25D 26B 27D 28B VI.

29A 30D 31C 32D VII.

33. discarded 34. interested 35. daily

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề khảo sát chất lượng Học kì 2 Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 11 Thời gian làm bài: 45 phút

[Năm 2022] Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 11 có đáp án đề số 6

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.

A. chemist B. scheme C. church D. school 2.

A. well-done B. so

C. go D. alone 3.

A. children B. check C. machine D. charity

Pick out the word that has the different stress from that of the others.

4.

A. excellent B. gymnastic C. stadium D. volleyball 5.

A. champion B. qualify C. penalty D. respect

Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

6. Leningrad was_____St. Petersburg.

A. rename B. renamed C. renaming D. to rename

7. Neil Armstrong was the first man to_____foot on the moon.

A. try B. let C. put D. set

8. The sheer size of the cathedral is a_____reminder of the power of religion. (sheer:

used t emphasize the size)

A. whole B. continual C. continuous D. constant

9. Cuts in the health service could have tragic_____for patients.

A. effect B. results

C. consequences D. damage

10. We were just talking about her when, at that precise_____, she walked in.

A. time B. period C. date D. moment

11. Please_____attention to what I am saying.

A. draw B. put C. pay D. take

12. No candidate fulfils all the_____for this position.

A. standard B. experience C. criteria

D. require

13. I have heard nothing from him since_____.

A. he had left B. he leaves C. he has left D. he left

14. - "What was your impression_____that concert? - "I thought it was great."

A. of B. to C. with D. at

15. Colonists______in isolated areas of Northern America were almost totally self-sufficient.

A. lived B. living C. who living D. who that lived

16. We should use______ available time we have to discuss John's proposal.

A. many B. little C. few D. the little

17. Despite the bad weather, he ______get to the airport in time.

A. could B. couldn't C. was able to D. wasn't able to

18. Bill is jealous______your promotion.

A. of B. with C. for D. at

19. -“I haven’t been to New York yet.” -“Neither ______.”

A. haven’t we B. we have

C. have we D. we haven’t

20. The Civil War______in 1861 and lasted for four years.

A. begin B. began C. beginning D. which began

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

21. Her friends advised her to stop doing the housework because her old age.

A. her B. to stop

C. housework D. because

22. Although she is 103, but she still does a lot of work in the flat.

A. Although B. is

C. but D. a lot of

23. The first May Day celebrated in England in 1890.

A. first B. celebrated C. in

D. 1890

24. We should eat food that is good at our teeth and our body.

A. should B. is C. at D. teeth

25. I found it hardly to keep my concentration with such a noise going on.

A. it B. hardly

C. concentration D. such

Choose the correct sentence which has the same meaning as the root one.

26. In spite of their differences, Peter and John plan to be roommates.

A. Peter and John do not like each other.

B. Peter and John will be different roommates.

C. Peter and John are too different to be roommates.

D. Peter and John intend to be roommates even though they are different.

27. It won't be long before her husband comes back.

A. There's likelihood that her husband won't return soon.

B. Her husband will come back later than planned.

C. Her husband will be returning quite soon.

D. Possibly, her husband won't come back as soon as he wants 28. Nothing but the whole story would satisfy Tim.

A. On the whole, Tim was satisfied with the story.

B. Tim wouldn't be satisfied with anything.

C. Tim wanted to know just the end of the story.

D. Tim insisted on being told the complete story

29. I should have studied last night, but I was too tired.

A. I couldn't study last night because I was very tired.

B. I studied last night because I was bored.

C. I studied last night because I had to.

D. I tried to study last night, but the homework was too hard.

30. I have never felt better than I do now.

A. I have never felt well.

B. I have always felt well.

C. I felt better before.

D. I feel well now.

Choose the word that best fits the blank space in the following passage:

Wind power is an (31)______ option for collection alternative electric power. Wind power works by (32)______ the energy from the wind with a rotor that turns and powers a generator. The (33)______ is then stored or used to power machinery, lighting, and even homes. Wind power is (34)______ even if you don't have much land, but is not (35)______ for city areas where nearby buildings will block most of the wind.

31.

A. inexpensive B. expensive C. inexpense D. expensively 32.

A. collected B. collecting C. collect D. collection 33.

A. electric B. electrical C. electricity D. electrically 34.

A. inconvenient B. convenience C. conveniently D. convenient 35.

A. recommended B. recommend C. recommending D. recommendation

Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage

NASA officials expressed a great deal of concern over the descent of Skylab, a satellite which was slowly making its way back to Earth and was expected to reenter our atmosphere within the two weeks. The aluminum Skylab was not expected to burn up on reentry. In fact, it was feared that some 400 to 500 pieces, some weighing up to 1,000 pounds, could survive reentry. These pieces would not all land in one area, but would be spread over hundreds of miles causing a great deal of damage to property and endangering human lives. At this point, we just don't know where or when it will come down or how much damage it might cause.

36. In this passage, the word "satellite" means.

A. a plane

B. a space station C. a spaceship D. a TV station

37. From what type of material was Skylab made?

A. aluminum B. steel

C. aging D. burnable

38. Which of the following statements is true?

A. It would burn on reentry to the earth's atmosphere.

B. It would collide with aircraft on reentry.

C. It might cause considerable damage.

D. It would not survive its atmospheric descent.

39. Which of the following statements is NOT true?

A. The pieces would be concentrated in one area.

B. The Skylab would not completely bum before reentry.

C. There could be considerable property damage.

D. Some 400 to 500 pieces might survive.

40. In this passage, the word "concern" most nearly means.

A. worry B. annoyance C. damage

D. reentry ĐÁP ÁN

1C 2A 3C 4B 5D

6B 7D 8D 9C 10D

11C 12C 13D 14A 15B 16B 17D 18A 19C 20B 21D 22C 23B 24C 25B 26D 27C 28D 29A 30D 31A 32B 33C 34D 35A

36B 37A 38C 39A 40A

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề khảo sát chất lượng Học kì 2 Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 11 Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề số 7) I. LISTENING

Part 1: Listen to 4 short conversations and write the correct answers onto your