• Không có kết quả nào được tìm thấy

Part 1: Rewrite the following sentences without changing the meaning

B. LANGUAGE FOCUS

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.

A. started B. looked C. decided D. concided 2.

A. blow B. show C. how

D. cow

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

3.

A. police B. teacher C. mother D. pilot 4.

A. generous B. suspicious C. constancy D. sympathy

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

5. .________ the classroom, he began to talk about the car accident yesterday.

A. To Enter B. Entered C. Enter D. Entering

6. The book is _____ interesting _______ cheap.

A. both / and B. either / or C. neither / and

D. either / nor

7. The man got out of the car,_______ round to the back and opened the boot.

A. walking B. walked C. walks D. walk

8. How many ___________ took part in the 22 nd SEA Games?

A. competitors B. competitive C. competes D. competitions

9. I couldn't cut the grass because the machine_______ a few d ays previously.

A. broken down B. has been broken C. had broken down D. breaks down

10. He admitted _________ the suitcase without asking its owner.

A. to open B. have opened C. having opened D. to opening

11. The air-hostess knows the time she has been here, ______________?

A.does she

B. isn’t it C. doesn’t she D. did she

12. Hung: "Would you like to have dinner with me?"Lam: "_________."

A. Yes, so do I B. Yes, I'd love to C. Yes, it is

D. I'm very happy.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

13. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. natural B. popular C. scarce

D. abundant

Mark the letter A. B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

14. Our well-trained staff are always courteous to customers.

A. patient B. rude C. polite D. honest

Each sentence has a mistake, circle the letter which contains the mistake.

15. My father used to giving (A) me some good (B) advice whenever (C) I had a problem (D).

16. The woman of whom the (A) red car is parked (B) in front of (C) the bank is a famous pop star (D).

READING

Read the text carefully and then choose the correct answer

Forty - two years ago, two Americans landed on the moon, taking the human race to another planet for the first time. On July 16, 1969 Armstrong, Aldrin and Collins climed into Apollo 11 .The unit’s Saturn V rocket, equipped with the most powerful engines ever built, blasted them into space. Their trajectory took them around the Earth and toward the moon when a third-stage rocket fired. Two modules-the Eagle, for landing, and the Columbia, a command and service center- entered the moon’s orbit on July 19. Neil Armstrong, Buzz Aldrin, piloting the Eagle landing module, stepped down on the moon on July 20,1969.The third US astronaut ,Michael Collins ,was in the orbiting command module overhead. “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”, said Armstrong. The words were seared into the memories of the 600 million some people- about 1/5 of our planet’s population at that time-who watched the broadcast transmitted from the lunar surface. And for a time it seemed the impossible was just the beginning.

17. What was the name of the module that landed on the moon?

A. the Columbia B. Saturn V C. the Eagle D. the Earth

18. Which is not mentioned about Apollo 11?

A. It belonged to the USA B. It was launched 42 years ago

C. It had the most powerful engines at the time D. It failed to land on the moon

19. Apollo ...

A. had two men on board B. had no man on board

C. was launched on July 16, 1969 D. was launched on July 20, 1969 20. Which sentence is not true?

A. Michael Collins did not step down on the moon

B. Neil Armstrong was too excited to say anything when he was on the moon C. Only two astronauts of the crew of three stepped on the moon

D. There were 600 million people watching the scenes sent from the moon 21. Relative pronoun who refers to…………

A. the TV viewers B. Neil Armstrong

C. the astronauts

D. the Earth’s population WRITING

Complete the following sentences, using the cues below

22. Would you mind ( show )….………... me how ( send)………..….. an email?

23. The traffic was very heavy. By the time I (get) ….…….…to Mary's party, everyone already (arrive) ……….

Put the write forms of verbs into the blankets

24. The girl who bought this cat is beautiful (reduce relative clause) 25. My parents are talking about my sister’s wedding. (use cleft sentence) 26. She can sing very well, she can play the guitar well, too. (conjunction not only…..but also)

27. She spent 3 hours getting to the city centre It took………..

ĐÁP ÁN LISTENING

1. C 2. C 3. B 4. C

5. make the life6. to punch and kick 7. break time8. also changed

LANGUAGE FOCUS

1. B 2. D 3. A 4. B 5. D 6. A 7. A 8. A 9. C 10. C 11. C 12. B 13. D 14. B 15. A 16. A 17. C 18. D 19. C 20. B 21. A

WRITING

22. showing – to send

23. got – had already arrived

24. The girl…buying this cat is beautiful………

25. It is my sister’s wedding that my parents are talking about...

26. She can not only….sing very well but also play the guitar well……

27. It took her 3 hours to get to the city centre…..

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề khảo sát chất lượng Học kì 2 Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 11 Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề số 10)

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.

A. chemist B. scheme C. church D. school 2.

A. well-done B. so

C. go D. alone 3.

A. children B. check C. machine D. charity

Pick out the word that has the different stress from that of the others.

4.

A. excellent

B. gymnastic C. stadium D. volleyball 5.

A. champion B. qualify C. penalty D. respect

Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.

6. Leningrad was_____St. Petersburg.

A. rename B. renamed C. renaming D. to rename

7. Neil Armstrong was the first man to_____foot on the moon.

A. try B. let C. put D. set

8. The sheer size of the cathedral is a_____reminder of the power of religion. (sheer:

used t emphasize the size) A. whole

B. continual

C. continuous D. constant

9. Cuts in the health service could have tragic_____for patients.

A. effect B. results

C. consequences D. damage

10. We were just talking about her when, at that precise_____, she walked in.

A. time B. period C. date D. moment

11. Please_____attention to what I am saying.

A. draw B. put C. pay D. take

12. No candidate fulfils all the_____for this position.

A. standard B. experience C. criteria D. require

13. I have heard nothing from him since_____.

A. he had left B. he leaves C. he has left D. he left

14. - "What was your impression_____that concert? - "I thought it was great."

A. of B. to C. with D. at

15. Colonists______in isolated areas of Northern America were almost totally self-sufficient.

A. lived B. living C. who living D. who that lived

16. We should use______ available time we have to discuss John's proposal.

A. many B. little C. few D. the little

17. Despite the bad weather, he ______get to the airport in time.

A. could B. couldn't

C. was able to D. wasn't able to

18. Bill is jealous______your promotion.

A. of B. with C. for D. at

19. -“I haven’t been to New York yet.” -“Neither ______.”

A. haven’t we B. we have

C. have we D. we haven’t

20. The Civil War______in 1861 and lasted for four years.

A. begin B. began C. beginning D. which began

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

21. Her friends advised her to stop doing the housework because her old age.

A. her B. to stop C. housework D. because

22. Although she is 103, but she still does a lot of work in the flat.

A. Although B. is

C. but D. a lot of

23. The first May Day celebrated in England in 1890.

A. first B. celebrated C. in

D. 1890

24. We should eat food that is good at our teeth and our body.

A. should B. is C. at D. teeth

25. I found it hardly to keep my concentration with such a noise going on.

A. it B. hardly

C. concentration D. such

Choose the correct sentence which has the same meaning as the root one.

26. In spite of their differences, Peter and John plan to be roommates.

A. Peter and John do not like each other.

B. Peter and John will be different roommates.

C. Peter and John are too different to be roommates.

D. Peter and John intend to be roommates even though they are different.

27. It won't be long before her husband comes back.

A. There's likelihood that her husband won't return soon.

B. Her husband will come back later than planned.

C. Her husband will be returning quite soon.

D. Possibly, her husband won't come back as soon as he wants 28. Nothing but the whole story would satisfy Tim.

A. On the whole, Tim was satisfied with the story.

B. Tim wouldn't be satisfied with anything.

C. Tim wanted to know just the end of the story.

D. Tim insisted on being told the complete story

29. I should have studied last night, but I was too tired.

A. I couldn't study last night because I was very tired.

B. I studied last night because I was bored.

C. I studied last night because I had to.

D. I tried to study last night, but the homework was too hard.

30. I have never felt better than I do now.

A. I have never felt well.

B. I have always felt well.

C. I felt better before.

D. I feel well now.

Choose the word that best fits the blank space in the following passage:

Wind power is an (31)______ option for collection alternative electric power. Wind power works by (32)______ the energy from the wind with a rotor that turns and powers a generator. The (33)______ is then stored or used to power machinery, lighting, and even homes. Wind power is (34)______ even if you don't have much land, but is not (35)______ for city areas where nearby buildings will block most of the wind.

31.

A. inexpensive B. expensive C. inexpense D. expensively 32.

A. collected B. collecting C. collect D. collection 33.

A. electric B. electrical C. electricity D. electrically 34.

A. inconvenient B. convenience

C. conveniently D. convenient 35.

A. recommended B. recommend C. recommending D. recommendation

Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage

NASA officials expressed a great deal of concern over the descent of Skylab, a satellite which was slowly making its way back to Earth and was expected to reenter our atmosphere within the two weeks. The aluminum Skylab was not expected to burn up on reentry. In fact, it was feared that some 400 to 500 pieces, some weighing up to 1,000 pounds, could survive reentry. These pieces would not all land in one area, but would be spread over hundreds of miles causing a great deal of damage to property and endangering human lives. At this point, we just don't know where or when it will come down or how much damage it might cause.

36. In this passage, the word "satellite" means.

A. a plane

B. a space station C. a spaceship D. a TV station

37. From what type of material was Skylab made?

A. aluminum B. steel C. aging D. burnable

38. Which of the following statements is true?

A. It would burn on reentry to the earth's atmosphere.

B. It would collide with aircraft on reentry.

C. It might cause considerable damage.

D. It would not survive its atmospheric descent.

39. Which of the following statements is NOT true?

A. The pieces would be concentrated in one area.

B. The Skylab would not completely bum before reentry.

C. There could be considerable property damage.

D. Some 400 to 500 pieces might survive.

40. In this passage, the word "concern" most nearly means.

A. worry B. annoyance C. damage

D. reentry ĐÁP ÁN

1C 2A 3C 4B 5D

6B 7D 8D 9C 10D

11C 12C 13D 14A 15B 16B 17D 18A 19C 20B 21D 22C 23B 24C 25B