• Không có kết quả nào được tìm thấy

Tải về Bộ đề thi học kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 -

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Chia sẻ "Tải về Bộ đề thi học kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 -"

Copied!
32
0
0
Xem thêm ( Trang)

Văn bản

(1)

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 LỚP 8NĂM HỌC 2018 - 2019 MÔN TIẾNG ANH

ĐỀ 01:

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others 1. A. escape B. equipment C. excited D. emigrate

2. A.hoped B.raised C.died D.appeared

3. A. graze B. magical C. grandmother D. rag

4. A. rug B. cushion C. cupboard D. rule

5. A. knife B. wife C. nice D. children

Key: 1. D 2. A 3. A 4. D 5. D

II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. They are old enough to look after ………

A. themselves B. ourselves C. herself D. himself

2. My family has lived here…………..ten years.

A. since B. from C. for

(2)

D. in

3. A: Can you help me carry my bags, please? B: -………

A. Certainly B. Yes, I can C. Yes, please D. No, thanks

4. He isn’t………get married.

A. enough old to B. old enough to C. enough old for D. old enough for

5. Ba is not ………to dive a car.

A. old enough B. enough old C. many old D. old many

6. I don’t have ………….to buy a car.

A. enough money B. money enough C. enough money to

(3)

D. to enough

7. We ………… to go to the market and buy something for dinner.

A. must B. should C. ought D. have to

8. You... cook dinner yourself.

A. ought B. must C. should D. have to

9. I’ll see you……….. Sunday.

A. in B. on C. at

D. between

10. They have studied...six o’clock.

A. in B. at C. since

(4)

D. For

Key: 1. A 2. C 3. A 4. D 5. A 6. A 7. C 8. D 9. B 10. C III. Write the correct form of the verbs in brackets

1. Peter (be) ……….my pen pal. We (be) ……… friends for over two years.

2. Tim! What …………you (do) ………… ? I want you (pay) ……...…….more attention to the lesson.

3. My father cannot (fix).…….…...his motorbike anymore! He (buy)... a new one next week.

4. I (not see) ………… him since we (say) ….…………..goodbye a year ago.

5.We (live) ….…………..here for 10 years.

Key: 1. is - have been 2. are you doing - to pay

3. Fix - will buy/ is going to buy 4. haven’t seen - said 5.have been living

IV. Read and choose the best answer from (A, B, C or D) for each space.

Many people believe that life on a (1) is very quiet and easy, but (2) is very hard. I myself have (3) on a farm for nearly twenty years and I know what farm work (4) . You must get up early, (5) the chickens and the cows, water the flowers, vegetables, do a (6) of gardening and then (7) in a fields. But my aunt likes these way of life and (8) do all her children.

1. A. farm B. farmer C. farming D. farm-land 2. A. it B. its C. they D. their 3. A. live B. living C. to live D. lived

(5)

4. A. are B. is C. be D. being 5. A. to feed B. feeding C. feed D. food 6. A. many B. few C. lot D. lots 7. A. working B. worked C. to work D. work 8. A. so B. too C. as well D. either

V. Rewrite the second sentences which have the same meaning with the original ones.

1. My sister is old. She can drive a car.

My sister is old enough………...

2. Quang and Nam bought new fishing rods yesterday.

The new fishing rods ………..…..

3. What about playing volleyball?

Let’s………

4. “ Please give me your book?”

He told me……….

5. “ Can you help Tam with his English pronunciation?”

Mr Hung asked me ………..

Key:1. My sister is old enough to drive a car.

2.The new fishing rods were bought yesterday (by Quang and Nam).

3. Let’s play volleyball!

4. He told me to give him my book.

5.Mr Hung asked me if/ whether I could help Tam with his English pronunciation.

ĐỀ 02:

(6)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. happy B. try C. candy D. electricity

2. A. family B. grocery C. try D. happy

3. A. buffalo B. rope C. wisdom D. clothes

4. A. folk B. hold C. photo D. neighbor

5. A. stay B. dad C. take D. great

II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. Lipton tea is different………… Dilmah tea.

A. from B. as C. in D. than

2. My sister is very proud ...herself.

A. of B. on C. in D. at

3. She’ll take a flight …. 1:30 p.m. …. Thursday , November 14th.

A. at / in B. at / at C. at / on D. in

4. I often play soccer ………….Sunday afternoon.

A. in B. at C. on D. for

5. Mr. Brown is the same age ………. Mrs. Brown.

A. as B. like C. from D. with

6. They built this house ………..1990.

A. from B. in C. at D. for

7 There is a meeting ……….4pm and 6pm

(7)

A. on B. in C. at D. between 8. We should wait here ……… our teacher comes back.

A. before B. until C. after D. during

9. My father was good at swimming. He used to …………swimming in summer.

A. go B. goes C. went D. going

10. When my uncle was young, he used…….. fishing on Sunday.

A. go B. went C. going D. to go

III. Write the correct form of the verbs in brackets

1. My brother likes (listen) ….…………..to music very much.

2. I (stay) ….…………..up late last night.

3. Ba is not old enough (drive) ….…………....a car.

4. Nam used (be) a soccer player

5. He often (watch) ….…………..TV in the evening.

IV. Read the text carefully, then write true (T)or false (F)

Living in the country is what people from the city often dream about. However, in reality, It has both advantages and disadvantages.

There are certainly many advantages to live in the country. First of all, you can enjoy peace and quiet. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that there is less traffic, so it is safer for young children.

However, there are certain drawbacks to live outside the city. Firstly, because there are fewer people, you are likely to have few friends. In addition, entertainment is difficult to find, particularly in the evening. Furthermore, there are fewer shops and services which

(8)

means that it is hard to find work. In conclusion, it can be seen that the country is more suitable for some old people than others. On the whole, it is often the best for those who are retired or who have young children. In contrast, young people want to get careers which are better provided in the city.

1…… Living in the country has both advantages and disadvantages.

2…….According to the passage, living in the country has 3 advantages.

3……You can enjoy peace and quiet in the country.

4. …..Living in the country is safer for young children because there is less traffic.

5. ……People in the city tend to be friendlier than people in the country.

6. ……It is easy to find entertainment in the country.

7. ……There are many shops and services in the country.

8. ……The country is only suitable for retired people.

V.Fill in each gap with the correct word given in the box.

is was in school farming poetry

Isaac Newton was one of the greatest men in the history of Scientists. He was born in a small village of Wootsphore in England. His father was a poor farmer. When the boy (1) ………. fourteen, his father died. Newton left (2) ………….. and helped his mother on the farm. But the boy didn’t like (3) ………, he was fond of (4) ………….. and

mathematics. So Newton was sent to school. After he left school, Newton studied at Cambridge University.

ĐỀ 03:

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

(9)

1. A. brother B. love C. money D. lose 2. A. chicken B. watch C. Christmas D. change

3. A. busy B. much C. but D. under

4. A. inches B. checks C.roofs D. aches

5. A. laughed B. missed C. called D. watched II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. Tam told his friend………..him a ride.

A. give B. to give C. giving D. gives

2 Tom asked me…………him my dictionary.

A. to lend B. lend C. lent D. lends

3. This semester, I try my best to learn English ...to make my parents happy.

A. well B. good C. better C. goodly

4. She has…………. over 30 pages since yesterday.

A. written B. wrote C. to write D. write

5. I ………. her three years ago.

A. look B. meet C. see D. met

6. Tuan enjoys ……….. computer games all day

A. play B. to play C. playing D. plays

7. Kate hates …………. to classical music.

A. listens B. listened C. listen D. listening

(10)

8. Mr. Smith likes ………to music in his free time.

A. listens B. listened C. listen D. listening 9. Lan enjoys ……….

A. draw B. drawing C. to draw D. drew

10. Do you enjoy ...sports programs?

A. watch B. to watch C. watching D. watched III. Write the correct form of the verbs in brackets

1. Peter likes (live) ….………….. in Viet Nam.

2. What you (do) ….…………..last night ?

3. Look! The boy (climb)….…………..over the wall.

4. Nam (not get) ….…………..good marks last year.

5. We hope the weather (be) ….…………..cool tomorrow.

IV. Read the passage carefully .

Children may drink or eat chemical and drug (because they look like soft drink or candy) if we don’t put all these things in locked cupboard. The kitchen is a dangerous place so we mustn’t let children play in the kitchen. Playing with matches is also very dangerous because it only take one match to cause a fire. We must cover electrical sockets because electricity can easily kill. We have to keep all dangerous objects out of children reach.

These include scissors, knives, and small objects such as beads.

* Choose True(T) or False(F) :

1. Drug can look like candy. ………

(11)

2. It is safe to leave medicines round the house……….

3. A kitchen is a suitable play to play………

4. Playing with a match can start a fire……….

* Answer the questions:

1. Why must we cover electrical sockets?

………

2. What are dangerous objects for children?

………

V. Rewrite the second sentences which have the same meaning with the original ones.

1. My hobbies are playing sports and reading books

I love………

2. She was born on May 10th, 1996

Her birthday………

3. Nga must wash the dishes everyday

Nga has………...

4. We began to study English 4 years ago

We have………

5. No one in class is as tall as Tam

Tam is the ………

6. Women often did the house work without the help of modern equipment in the past

(12)

In the past women used………..

7. The doctor said: “You should take a few days off.”

The doctor advised………..

8. She started learning to swim five years ago.

She has………..

9. Lan said “Please give Tim this dictionary.”

Lan told………..

10. My house is nice but yours is nicer.( as……. as)

My house isn’t ………

ĐỀ 04:

I. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. Hung is ………….. student in my class.

A. good B. better C. the best D. a best

2. Ho Chi Minh City is larger and ……….. beautiful than Hanoi.

A. more B. as C. most D. the most

3 . She has bought this dress ………Saturday

A. for B. since C. next D. last

4 . Minh ………. in this town since 1987

A. is living B. has lived C. lives D. lived 5. The Sun ….in the East .

(13)

A. rise B. rose C. rises D. rising 6. That boy has short ………….hair

A. curly B. oval C. tall D. reserved

7. Alexander Graham Bell ……….. the telephone in 1876

A. invent B. invented C. invents D. is inventing

8. You must cover ………sockets so that children do not try to put anything into them

A. electrical B. dangerous C. safe D. suitable 9. ………. Was Alexander Graham Bell born? He was born in 1847.

A. When B. Where C. Why D. Who

10. A: Can I speak to Lan please? This is Hung .

A. Hello, Lan B. Hello,Hung C. How are you ? D. How about tomorrow?

11. Revision is ……… when we learn new words.

A. necessary B. necessarily C. more necessary D. unnecessary 12. Could you do me a favor?...

A. Why? C. I’m sorry. I’m really busy.

B. What can I do for you? D. Both B and C are correct.

13. Hey! Lan. How about... to the cinema this afternoon ? - OK.

A. to go B. going C. we go D. go

14. ………you need any help ? Yes. That’s very kind of you.

A. Do B. May C. Can D. Could

15. “Why was Ba late?” “………he got up late.”

A. However B. So C. Because D. While

(14)

16. My friends worked………. this semester.

A. hardly B. hard C. good D. bad

17. Our grand-mum told us some …………in the countryside.

A. tales B. stories C. books D. lamps

18. He tied the tiger to a tree with ………

A. straw B. wisdom C. socket D.rope

19. The prince wanted to participate in the harvest …………. that year.

A. field B. village C. fair D. festival

20. A fairy ………. and helped her at once.

A.fell B. walked C. appeared D.tied

II. Read the text and answer the questions below:

Alexander Graham Bell was born in 1847 in Edinburgh, Scotland. He moved to Canada and then to the USA in the 1870s. In America, he worked with deaf-mutes at Boston University.

Soon, Bell started experimenting with ways of transmitting speech over a long distance.

This led to the invention of the telephone. Thomas Watson was Bell's assistant. Bell and Watson introduced the telephone in 1876. Bell demonstrated his invention at a lot of exhibitions. He died in 1922.

Choose True (T) or False (F)

1/ Alexander .G. Bell was born in England ………..

2/ He went to Boston when he was twenty- three ………..

3/ Graham Bell worked with the deaf in Boston ………

(15)

4/ He experimented with the electrical transmission ………….

Questions

1. When and where was Alexander Graham Bell born?

………..

2. When did he go to Canada?

………

3. What did he do when he was at Boston University?

……….

4.Who was Thomas Watson?

………

5. Where did Bell demonstrate his invention?

………

6. What did Bell and Watson do in 1876?

………

III. Rewrite the second sentences which have the same meaning with the original ones.

1. Lulu is pretty, and her sister is pretty too. ( as………….as)

Lulu is ………..…

2. Cats aren’t friendly, but dogs are friendly.( different from)

Cats are ………..

3. Nga loves reading books in her free time.

(16)

Nga likes ………

4.“Which way did they go?” he asked.

He asked... ...

5. The teacher said the children “You shouldn’t make noise in class.”

The teacher said………

IV. Write the description of Hoa’s bed room a. there/ a desk/ left/ room

b. there/ many books/ bookshelf/ above/ desk c. There/ some pictures/ wall/ near / bookshelf d. the bed/ between/ desk and wardrobe

e. The right side/ the room/ there/ a window

This is Hoa’s bedroom………..

………

………

………..………

………..

ĐỀ 05:

I. Choose the word or phrase that best complete each sentence.

1. He got good grades for English but his math result is …………

A. rich B. bad C. poor D. quite

2. His parents are …….. of him.

A. good B. fond C. like D. proud

(17)

3. Can I use your ………? I don't understand its meaning.

A. dictionary B. report C. list D. semester 4. She's from France. French is her ………..

A. second language B. mother tongue C. native speaker D.result 5. You ……… get up early in order to do exercises.

A. should B. ought C. must D.shouldn't

6. We can save ……… resources if we recycle waste products.

A. nature B. national C. natural D. naturally 7. Let me get an application form and we can ……… it out.

A. fill B. write C. sign D. do

8. Playing football and camping are ………activities.

A. outside B. outhouse C. outdoor D.out 9. He wanted to take ……… in the competition.

A. place B. park C. part D. role

10. We cannot do it together because your opinion is ...mine.

A. different from B. the same as C. the same D. different with II. Write the correct form of the verbs in brackets

1. Mr Hung is interested in (play….…………..badminton after work.

2. I (go) ….………….. to work early yesterday .

3. They (leave) ….………….. for Nha Trang next month .

(18)

4. Let’s (walk) ….…………..on the pavement . 5. I (work) ….…………..with him since 2002

6. Would you and Lan like (go)………to the movies?

7. He (not write)………..to his friend since Monday.

III. Read the passage and answer the questions:

Lan doesn't really know why is learning English. She doesn't like it very much. When the teacher explains new words and grammar in English. She doesn't listen very hard. After that she asks her friends to translate the lesson for her into Vietnamese. Sometimes the teacher asks her questions, but she is a bit shy about speaking English. So, she usually just answers in one word, or looks at the floor and waits for the teacher to ask someone else. She never speaks English when the class does group work. She thinks it is a chance for her to have a good chat in Vietnamese.

Questions:

1. Does Lan like learning English?

………

2. What does she do when the teacher explain new words and grammar in English?

………

3. What does she do when the teacher ask her questions?

……….

4. Does she speak English, when the class does group work?

………

IV. Rewrite the second sentences which have the same meaning with the original ones.

(19)

1. Our teacher said, “Listen carefully in class to save your study time at home.”

Our teacher told ...

2. What about going to the beach now? - Yes, let’s.

Shall ………?

3. “You should learn more English words” Ba said to Lan.

Ba advised ………..

4. Phong said “My parents are very proud of my good marks”

………..…………

5. They told us “Our friends will get the award for their highest scores”

……….……

V. Make question for underlined words

1. Hoa went to school late this morning because her bike broke down.

………

2. I have to tidy the living room everyday.

………

3. She’ll be home after dinner .

………

4. Lan used to live on the farm when she was young.

………

5. My mother gave me a new bike on my 14thbirthday.

(20)

………

6. Nam often walks to school .

………

7. I need to improve Math and English .

………

8. Nga studied well this semester.

………

9. We have studied English for 4 years .

………

10. My best friend is very helpful and friendly.

……….

11. They collect and empty garbage at Dong Xuan market.

………

12. I get up at 5.30.

………

13. I visited my friends last night.

………

14. I have lived here for 10 years.

………

ĐỀ 06:

(21)

I- Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. camel B. buffalo C. cattle D. paddy

2.A. lived B. populated C. harvested D. loaded

3.A. wanted B. washed C. danced D. watched

4. A. beds B. dogs C. posters D. books

5.A. pictures B. watches C. buses D. brushes

II- Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. ancestor B. curious C. heritage D. tradition

2. A. buffalo B. recognise C. convenient D. cultural

3. A. harmful B. slowly C. cloudy D. unique

4.A. worship B. belong C. enjoy D. behave

5. A. foundation B. location C. organization D. performance III_ Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1. There's a……….in our family that we have a party on New Year's Eve.

A. belief B. legend C. custom D. tradition

2. You should buy the blue sweater. It suits you ...than the red one.

A. good B. well C. better D. the best

3. The ... of Quan ho singing has been recognized as a world heritage.

A. preservation B. procession C. song D. performance 4. Saint Giong was unable to talk, smile, or walk ... he was three years old.

(22)

A. even though B. because C. while D. if 5. It's a rule, so everyone ...strictly follow it.

A. doesn't have to B. shouldn't C. has to D. should 6. The 54 ethnic peoples of Vietnam are..., but they live peacefully.

A. similar B. unlike C. diverse D. like

7. I detest...so early in the morning.

A. get up B. getting up C. gets up D. to get up

8. Both my brother and I help ... our family's goats. We feed them on the pastures by the edge of the village.

A. herds B. to herd C. herding D. to herding

9. Lang Lieu couldn't buy any special food...he was very poor.

A. although B. when C. while D. because

10. The girl was crying when a fairy...

A. appears B. was appearing C. appeared D. is appearing IV- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

1. Vietnam isanmulticultural country with 54 ethnic groups.

A B C D

2. We speak Englishfluentnow than last year.

A B C D

(23)

3. We broke with tradition bymakesponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of moon cakes.

A B C D

4. You has totake off your hats when you go to the pagoda.

A B C D

5. I don't like this performance althoughit's too boring

A B C D

V. Read the passage and choose the best option A,B,C,D to complete it.

The Rice- cooking Festival

The Rice- cooking (1) ... was held in communal house yard about one kilometer a way from a (2)...There were three (3)... : water fetching, fire- making and rice-cooking. The festival (4)... one day. In the water- fetching (5)..., one person from each team had (6)... to the river to get the (7)... In the fire-making contest, two team members had to make fire in the (8)... way. They tried to rub pieces of (9)... together to make the fire. Six people from each team (10)... in the Rice- cooking Festival. They had to separate the rice from the husk and then cook the rice.

1. A. holiday B. contest C. festival D. competition 2. A. mountain B. city C. house D. river

3. A. holidays B. contests C. festivals D. competitions

4. A. takes B. took C. taking D. take

5.A. contest B. contests C. test D. tests

6.A. to run B. run C. ran D. running

(24)

7. A. bamboo B. rice C. fire D. water

8. A. strange B. tradition C. traditional D. traditionally

9.A. bamboo B. rice C. fire D. water

10. A. participate B. participates C. participating D. participated ĐỀ 07:

I- Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. homework B. mother C. open D. judo

2.A. stripe B. string C. spring D. trip

3. A. honey B. donkey C. survey D. money

4.A. charity B. sticky C. minority D. predict

5.A. generate B. celebrate C. decorate D. describe

II_ Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1. At school, the teacher and students... follow the rules.

A. has to B. have to C. need to D. haven't to

2. Children need a caring environment to develop... mentally... physically.

A. and - and B. both - and C. the - the D. in - and 3. ... you study harder, you won't be able to pass the examination.

A. Unless B. Because C. If D. without

4. The buses were very ... this morning. We can't go to the church with you in time.

A. crowd B. crowded C. full D. busy

5. He ... cross the street when the traffic light is green for pedestrians.

A. should B. shouldn't C. ought D. oughtn't

(25)

6. You... use your mobile phone on the plane.

A. must B. mustn't C. don't have to D. have to

7.Many ethnic groups have their own languages, and some even have …….. languages.

A. speaking B. writing C. written D. spoken

8.The nomads move two or three times a year to look for new ……….. for their cattle.

A. land B. houses C. pastures D. products

9.The Kinh have the largest number of people, ………..for about 80% of the population.

A. calculating B. getting C. accounting D. making

10. An activity that we do for pleasure when we are not working.

A. hobby B. leisure C. relax D. interest

III- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

1. Iwas playfootball when she called me.

A B C D

2. Was youstudy Maths at 5 pm yesterday ?

A B C D

3. In Australia, youmustn’t tocomment on a person’s accent.

A B C D

4. In my family, childrenhas toget permission before leaving the dining table.

A B C D

5. When I come, the whole family was having dinner around a big dining table.

A B C D

IV. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one . 1. Cats cannot swim as well as dogs.

(26)

Dogs can swimbetter than cats...

2. Minh really loves to hang out with friends.

Minh really enjoyshanging out with friends...

3. Playing beach games is very interesting.

It isinteresting to play beach games...

4. He uses all his free time to look after his garden

He spends his free time looking after his garden...

5.Would you please change this T-shirt for me?

Do you mindchanging this T-shirt for me………..?

V- Read the passage carefully and then answer the following questions.

MY VILLAGE

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere. My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs… He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips. On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way.

We dream of far away places.

Answer the following questions.

1.What does he often do after class?

………

2. Does the boy like riding on the electric train in the town square?

(27)

………

3. What do the children do on starry nights?

………

4. Do you like to live in the countryside or in the city? Why?

………

ĐỀ 08:

I- Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1.A. evidence B. device C. saucer D. precious

2.A. pagoda B. hamburger C. relax D. gather

3.A. check B. bracelet C. present D. princess

4.A .brave B. dairy C. way D. stay

5. ethnic B. spicy C. crisp D. display

II- Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A . peaceful B. entertain C. minorities D. heritage 2. A. wonderful B. mountain C. relaxing D. satisfied

3.A. popularity B. animal C. vegetable D. beehive

4. A. medical B. remote C. mountain D. generous

5.A. important B. recognize C. standard D. culture

III_ Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1. The Thai villages ……..….. 40 to 50 houses, usually built side by side.

A. include B. consist C. comprise D. get

2. Our family’s customs and traditions make us feel a sense of……….

A. humor B. loving C. belonging D. unique

(28)

3. The Xoedance has more than 30 forms ………….. on the first six ancient forms.

A. depended B. laid C. created D. based

4. In the past, men …………. wear Ao Dai, but today they………… wear it.

A. had to/ didn’t have to B. had to/ doesn’t have to C. had to/ don’t have to D. had to/ had to

5. Thach Sanh was so……….that he could push back the troops with his magical guitar and rice pot.

A. kind B. clever C. hard-working D. fast

6. Mai An Tiem was very …………to move to a deserted island.

A. brave B. honest C. kind D. generous

7. When you want to express your disagreement politely, you say:

A. I am afraid I don’t agree. B. No, I don’t like your idea.

C. No, I do not listen to you. D. No, your idea is so bad.

8. Luu Binh was very………. to invite Duong Le to come and live with him.

A. selfish B. kind C. mean D. brave

9. The toad was very ………..because he tried to find way to the heaven to sue God.

A. brave B. kind C. generous D. mean

10. The Peacock was well known to be a/an ...animal, so he just applied black colour to the Crow’s feathers.

A. hard-working B. lazy C. ugly D. clever

(29)

IV- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

1. Lang Lieucouldn’t boughtany special food because he was very poor.

A B C D

2. John used togoing to school by bus, but now he goes by bike.

A B C D

3. It has been a long time since Ihave visitedNew York.

A B C D

4. A new school is goingto buildin my neighborhood.

A B C D

5. The exercises weresuchdifficult that no one could do them.

A B C D

V- Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. I'm so... about your trip. It's going to be amazing. (excite)

2. Ao dai is our ... dress. We wear it every Monday at school. (tradition) 3. After ... Food from the plate, you should put it into your bowl before eating.

(take)

4. My close friend gave me a ... present on my birthday. I like it so much.

(wonder)

5. There are many interesting things about the cultural groups of Vietnam at the museum

of ……….... (ethnic)

VI- Use the suggested words and phrases to make meaningful sentences.

1. We/ have/ dinner/ when/ telephone/ ring.

=> We are having dinner when telephone rang.

2. Internet/ change/ way/ we/ communicate.

(30)

=> The internet changes the way we communicate.

3. We/ spend/ two/ hour/ repair/ windows/ yesterday.

=> We spent two hour repairing windows yesterday.

4. He/ detest/ join/ social activities/ because/ he/ be/ introvert.

=> He detests joining social activities because he is introvert.

5. Hani people / live/ Lai Chau / Lao Cai.

=> Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.

ĐỀ 09:

I- Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1A. ethnology B. architect C. improve D. canal

2.A. worship B. belong C. enjoy D. behave

3.A. alternate B. entertain C. symbolize D. cultivate

4.A. heritage B. museum C. decorate D. blackberry

5.A. minorities B. populated C. activity D. experience II- Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

6. The Mekong Delta is also famous for its ………. floating markets and fruit orchards.

(fascinate)

7. Vietnamese people are very ……… . (friend) 8. To Huu’s ……… are interesting. (poetry) 9. It is an ………. program. (interest) 10. The garden is ……….with trees and flowers. (beauty)

III. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one . 1. A horse can run 80km/hr while a camel can run only 12km/hr.

A horse can run faster than a camel………...

(31)

2. People have used the Internet all over the world.

The Internethas been usedall over the world.

3. My house is smaller than your house.

Your houseis bigger than my house.………

4. I love listening to music.

I fancylistening to music.…. ……….

5. The girl worked hard. Her step mother wasn't happy .

Althoughthe girl worked hard, her step mother wasn't happy ... ...

IV- Use the suggested words and phrases to make meaningful sentences.

1. Hoa ethnic group / have/ the / colourful clothing.

=> Hoa ethnic group has the most colourful clothing.

2. Yesterday / beautiful day / so / my friend / I / go / picnic.

=>. Yesterday was beautiful day so my friend and I went on a picnic.

3. My mother / like / watch / folk music / news / VTV1 channel.

= My mother likes watching folk music and news on VTV1 channel.

4. Apsara dance/ a form/ Cambodian classical dance.

=> Apsara dance is a form of Cambodian classical dance.

5.It/ known/ Cambodian Royal Ballet.

=> It is known as Cambodian Royal Ballet.

6.The Apsara /performed/ a woman/ a traditional dress.

=> The Apsara is performed by a woman in a traditional dress.

7.The dance/ use/ gestures/ tell myths/ or religious stories.

=> The dance uses gestures to tell myths or religious stories.

(32)

8.It/ have/ a soft movement/ loudly traditional Khmer music/ during its performance.

=> It has a soft movement and loudly traditional Khmer music during its performance.

9.Apsara dance/ not require/ physical ability/ but/ it/ require/ smooth movement.

=> Apsara dance does not require physical ability, but it requires smooth movement.

Mời bạn đọc thêm tài liệu Tiếng Anhlớp 8tại đây:

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit:https://vndoc.com/tieng-anh-lop-8 Bài tập Tiếng Anh lớp 8 nâng cao:https://vndoc.com/tieng-anh-pho-thong-lop-8

Bài tập trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh lớp 8:https://vndoc.com/test/mon-tieng-anh-lop-8

Tài liệu tham khảo

Tài liệu liên quan

Em hãy tìm trong bài và đọc lên những chữ có dấu hỏi.. Những con chim sơn ca đang nhyar nhót

Học sinh bốc thăm rồi đọc thành tiếng và trả lời 1 câu hỏi về nội dung bài đọc (7 điểm) 1.B. CÂY BÀNG Ngay giữa sân trường, sừng sững một

Chú ý: Nếu chữ viết không rõ rang, sai về độ cao, khoảng cách, kiểu chữ, trình bày bẩn,… thì bị trừ 1 điểm toàn

She is now living with the Spates family on a farm in Canadaigua, about 6 hours' drive from New York City.. and Mrs.Spates run an organic

Mời bạn đọc tham khảo thêm tài liệu Tiếng Anh lớp 3 tại đây:C. Bài tập Tiếng Anh lớp 3 theo từng

Màn hình, thân máy, bàn phím và chuột Câu 2: Các loại máy tính mà các em thường thấy là.. Máy tính xách

Mời bạn đoc tham khảo thêm tài liệu Tiếng Anh lớp 4 tại đây:.. Bài tập Tiếng Anh lớp 4 theo từng

Today I have Vietnamese, Maths, English, Music and Art.. I don’t like English because it is difficult to write

Đã gần 12 giờ đêm, cô y tá đưa một anh thanh niên có dáng vẻ mệt mỏi và gương mặt đầy lo lắng đến bên giường của một cụ già bệnh nặng.. Cô nhẹ nhàng cúi xuống người

Khả năng tính toán nhanh, tính toán với độ chính xác cao Câu 5: Câu nào trong câu sau nói về khái niệm thông tinb. Tấm biển báo bên đường cho em biết nơi

Tăng tỉ trọng của công nghiệp xây dựng, giảm tỉ trọng của nông-lâm-ngư nghiệp, dịch vụ chiếm tỉ trọng cao nhưng xu hướng còn biến động.. Tăng tỉ trọng của

Question 78: Israel, India and Pakistan are generally believed to have nuclear weapons.. There’s a general belief that that Israel, India and Pakistan should have

Question 64: Israel, India and Pakistan are generally believed to have nuclear weapons.. It is generally believed that Israel, India and Pakistan have

For instance, your family can make and donate gift blankets for the old homeless people on holidays.. Your family can also spend only one Saturday morning a month collecting rubbish

In my free time, I like listening to English music, reading books and chatting online with my friends.. - My topic is number ...,

- Phân hữu cơ, phân lân dùng để bón lót vì các chất dinh dưỡng trong phân thường ở dạng khó hòa tan phải có thời gian để phân bón phân hủy thành các chất hòa tan cây

- Diễn tả một sự việc đang diễn ra hoặc sẽ diễn ra trong tương lai gần - Dùng với động từ “get/ become” chỉ sự thay đổi.. The past simple tense (

Câu 26. Cặp chất nào dưới đây không xảy ra phản ứng A. Chất tác dụng với dung dịch HCl tạo thành chất khí nhẹ hơn không khí là:C. A.. Thủy ngân dễ bay hơi và rất độc.

Chọn từ mà phần gạch dưới có cách phát âm khác với các từ còn lại..

Choose the word or phrase that best completes each sentence

Choose the word (A, B, C or D) that best fits the space in the following passageA. Nam is

Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.. The supermarket

Choose the word or the phrase or sentence that best completes each unfinished sentence or substitutes the underlined word or phrase.. We...in Thong Nhat Park when